مقالات

آجر شیشه ای چیست + انواع آن

آجر شیشه ای چیست

آجر شیشه ای که با نام بلوک شیشه ای نیز شهرت دارد، شیشه دو جداره ای است که در ابعاد و اشکال مختلف ساخته می شود. در طراحی آجر شیشه ای، فضای بین دو شیشه خالی در نظر گرفته می شود تا امکان کنترل نور در محیط وجود داشته باشد. برای طراحی فضاهای خاص می توان از آجر شیشه ای رنگی استفاده کرد. علاوه بر زیبایی، بلوک های شیشه ای از استقامت بسیار خوبی در برابر عوامل محیطی برخوردار هستند.

نصب آجر شیشه ای

نصب بلوک آجر شیشه ای با قوانین و مقررات خاصی همراه است. البته، این فرآیند با توجه به محل نصب (سقف یا دیوار) متفاوت خواهد بود. بلوک های شیشه ای معمولاً درون یک قاب قرار می گیرند تا آسیب نبینند. این بلوک ها با استفاده از اسپیسر در کنار یکدیگر قرار می گیرند.

اسپیسر، نوع ماده جداکننده است که از پودر سنگ و سیمان سفید ساخته می شود و برای چسباندن و هم تراز کردن بلوک های شیشه ای بکار می رود. خشک شدن اسپیسر حدود 24 ساعت زمان می برد. بعد از آن، بندکشی بین بلوک ها با استفاده از پودر بندکشی انجام می شود.

کاربرد بلوک شیشه ای

برای آن که بدانید بلوک شیشه ای چیست، باید با کاربردهای آن آشنا شوید که عبارتند از:

  • دیوارهای استخر
  • قابلیت استفاده در طراحی آشپزخانه و جزیره
  • پارتیشن بندی فضای داخلی ساختمان ها
  • امکان استفاده در سقف و محوطه سازی
  • چهارچوب درب
  • پاگرد راه پله ها

ابعاد بلوک شیشه ای

یکی از مهم ترین نکات هنگام خرید، توجه به جزئیات اجرایی بلوک شیشه ای است. به همین دلیل، در انتخاب ابعاد این بلوک ها باید نهایت دقت را به خرج داد. به طور معمول، این بلوک ها در ابعاد 5×20×20 سانتی متر ساخته می شوند. با این وجود، امکان سفارش بلوک های شیشه ای در طرح ها و ابعاد مختلف بر اساس سلیقه مشتری وجود دارد.

مزایای بلوک شیشه ای

از مهم ترین مزایای بلوک شیشه ای رنگی و بلوک شیشه ای طرح دار می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ضخامت بسیار کم نسبت به دیوارهای آجری
  • قیمت مقرون به صرفه
  • وزن سبک تر نسبت به دیوارهای آجری و معمولی
  • عایق بسیار خوب رطوبت، صدا و گرما
  • شستشوی آسان
  • امکان سفارش در طرح ها و رنگ های مختلف

به این نکته توجه داشته باشید که بلوک های شیشه ای را می توان در نمای ساختمان و طراحی داخلی نیز بکار برد.

معایب بلوک شیشه ای

وزن بلوک های شیشه ای نسبت به شیشه های معمولی بیشتر است. از دیگر معایب بلوک های شیشه ای می توان به انسداد تهویه طبیعی اشاره کرد. استفاده از این بلوک ها باعث انسداد جریان هوا در اتاق می شود. در نتیجه، مصرف انرژی و هزینه های مربوط به آن افزایش می یابد. آجرهای شیشه ها برای مناطق زلزله خیز مناسب نیستند چراکه امکان ترک خوردن و شکستن آن ها وجود دارد. از سوی دیگر، تعمیر بلوک های شیشه ای می تواند پرهزینه باشد.

پارتیشن با بلوک شیشه ای

یکی از کاربردهای اصلی بلوک های شیشه ای، پارتیشن بندی است. از این بلوک ها می توان برای پارتیشن بندی فضاهای داخلی ساختمان ها استفاده کرد. از سوی دیگر، امکان جدا کردن حمام از سرویس بهداشتی، حمام از رختکن و حتی محوطه سازی به کمک بلوک های شیشه ای وجود دارد.

جایگزین بلوک شیشه ای

اکنون که می دانید معایب بلوک های شیشه ای چیست، شاید این سوال برایتان پیش بیاید که جایگزین آن ها چه هستند. یکی از بهترین جایگزین های بلوک های شیشه ای، بلوک های پلاستیکی هستند. بلوک های پلاستیکی نیز در شکل ها و رنگ های مختلف ساخته می شوند. از سوی دیگر، امکان استفاده از آن ها برای پارتیشن بندی و طراحی داخلی ساختمان ها نیز وجود دارد.

جمع بندی

بلوک های شیشه ای از پرطرفدارترین متریال های ساختمان به شمار می روند. جزئیات بلوک شیشه ای به گونه ای که می توان از آن برای تزئین داخلی و خارجی استفاده کرد. این بلوک ها، انواع مختلفی دارند و در رنگ های متنوع تولید می شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بلوک های شیشه ای، با کارشناسان ما در آرمه گلس در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *