مقالات

شیشه سولار چیست و چه کاربردهایی دارد

شیشه سولار چیست

سولار یک عبارت انگلیسی به معنای خورشیدی است و شیشه های سولار یا همان شیشه های low-e شیشه هایی هستند که جلو ورود گرمای خورشید به داخل را میگیرند. این موضوع، دلیل اصلی نامگذاری شیشه سولار کنترل است.

اما به طور کامل و دقیق شیشه low-e چیست؟ در ادامه این مطلب از آرمه گلس با ما همراه باشید تا بیشتر با این نوع شیشه ها آشنا شویم.

شیشه کنترل خورشیدی

شیشه سولار چیست؟ به دلیل افزایش سطح گرما، معماری مدرن امروزی عمدتاً بر بهره وری و کنترل انرژی متمرکز است. گرچه نور طبیعی خورشید برای یک زندگی سالم حیاتی و ضروری است، اما بهتر است گرما و تابش از این انرژی طبیعی حذف شوند.

یک راه حل این است که شیشه ها را از ساختمان ها حذف کنیم! اما این روش میتواند هر ساختمانی را شبیه به یک زندان کند. بنابراین آیا راهی وجود دارد تا هم از شیشه استفاده کنیم و هم نور خورشید را کنترل کنیم؟

شیشه های عادی هیچ شانسی برای کنترل نور خورشید ندارند. اما با کمک شیشه های کنترل کننده انرژی این فرآیند امکان پذیر است.

ویژگی های شیشه سولار

خصوصیات شیشه سولار چیست؟ شیشه خورشیدی یا شیشه کنترل کننده انرژی با روکشی مخصوص برای کاهش میزان گرمای ورودی به ساختمان طراحی شده است. این شیشه اشعه های خورشید را منعکس و جذب می کند و به کنترل تابش زننده خورشید کمک می کند.

سولار شیشه ای در مقایسه با شیشه معمولی، یعنی شیشه فلوت، فقط مقدار کمی گرما را از خود عبور می دهد. با ارتقای شیشه معمولی خود به  شیشه خورشیدی، می‌توانید فضای داخلی ملک خود را خنک ‌تر نگه دارید و در عین حال نور طبیعی کافی را وارد فضای خود کنید.

مزایای شیشه کنترل سولار

در ادامه به مهم ترین مزایای شیشه سولار خواهیم پرداخت:

  • محیط راحت: چه در خانه و چه در محل کار شما، شیشه های خورشیدی از ورود گرما و تابش نور به فضای شما جلوگیری می کنند و از این رو محیط داخلی راحت و دلپذیری برای شما فراهم می شود.
  • حریم خصوصی: اگر حفظ حریم خصوصی یکی از نگرانی‌های اصلی شماست، باید بدانید این شیشه ها نمای بیرونی را بازتاب میدهند و فضای داخلی از بیرون قابل دیدن نیست. به همین دلیل است که شیشه های کنترل خورشیدی بازتابنده معمولاً به عنوان نمای شیشه ای برای دفاتر شرکت استفاده می شود.
  • کاهش مصرف انرژی: در استان های گرمسیر ایران که به طور کلی دمای هوا در طول ماه های تابستان بین 35 تا 40 درجه سانتیگراد یا بیشتر است، قبوض برق به دلیل تهویه مطبوع بسیار افزایش می یابد. همچنین گرمای طاقت فرسای هوا مصرف انرژی را افزایش میدهد. با انتخاب شیشه های خورشیدی ، می توانید میزان گرمای ورودی به فضای داخلی را کاهش دهید. این موضوع می تواند استفاده از انرژی را بهبود بخشد و هزینه عملیاتی سیستم های خنک کننده را کاهش دهد و در نتیجه قبض برق شما را کاهش دهد.

مزیت دیگر پوشش کنترل خورشیدی این است که در حالی که از ورود گرمای خورشید به داخل خانه جلوگیری می‌کند، ‌نور طبیعی را به داخل راه می ‌دهد و فضای داخلی را روشن نگه می ‌دارد. این امر نیاز شما به نور مصنوعی را نیز کاهش می دهد و ملک شما را به منطقه ای کم مصرف تبدیل می کند و هزینه های انرژی را کاهش می دهد.

  • قابلیت چند منظوره: شیشه های کنترل خورشیدی را می توان به راحتی با انواع دیگر شیشه ها جفت کرد تا طبق نیاز شما به لعاب چند منظوره مجهز شود. چه بخواهید نویز را کاهش دهید، عایق حرارتی داشته باشید یا بخواهید نسبت ایمنی و امنیت را افزایش دهید، شیشه های خورشیدی به راحتی می توانند با چنین ویژگی هایی جفت شوند.
  • محافظت از اشعه فرا بنفش: اشعه مضر ماوراء بنفش (UV) خورشید می تواند باعث مشکلات مختلفی مانند آفتاب سوختگی، پیری زودرس پوست، آسیب چشم و در برخی موارد حتی سرطان پوست شود. شیشه های خورشیدی می توانند تابش خورشید را مسدود کرده و از شما و عزیزانتان در مقابل این اشعه محافظت کنند.

معایب شیشه سولار

  • هزینه: نصب و اجرا شیشه های خورشیدی هزینه بالاتری نسبت به شیشه های معمولی دارد.
  • وابستگی به آب و هوا: کاربرد شیشه های خورشیدی در مواجهه با خورشید است. بنابراین در مناطق ابری یا مناطق سردسیر کارایی این شیشه ها کاهش میابد.

سخن پایانی

شیشه کنترل انرژی یک نوآوری جدید است که در کنترل نور و انرژی خورشید کمک های زیادی به ما می کند. در این مطلب علاوه بر بررسی ویژگی های شیشه سولار کنترل به کاربرد شیشه سولار در ساختمان پرداختیم. امیدواریم با مطالعه این مطلب کاملا با شیشه کنترل کننده انرژی آشنا شده باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *